Flag

Biskvit rolat

1 Rolat
Jednostavno
40
Klasični biskvitni rolat sa džemom.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija (40 x 30 cm)
malo masnoće
papir za pečenje
Biskvitno testo
5 komadajaja
1 komadžumance
75 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
90 gpšeničnog brašna
0,5 ravne kašičiceDr. Oetker Prašak za pecivo
Fil
375 gdžema
Posipanje
30 gšećera u prahu
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
1

Priprema

Zagrejte rernu. Podmažite tepsiju (40 x 30 cm) i obložite je papirom za pečenje. Na otvorenoj strani tepsije papir savijte tako, da oblikujete rub.

2

Biskvitno testo

Penasto umutite jaja sa žumancetom, muteći mikserom (nastavci za mućenje) najvećom brzinom oko 1 minut. Šećer pomešajte sa vanilin šećerom, dodajte u jaja u roku od 1 minuta i mutite smesu još 2 minuta. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte u smesu kratko muteći. Testo sipajte u tepsiju i pecite.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C


Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Biskvit odmah posle pečenja odvojite od ivica, istresite na radnu površinu i ostavite da se ohladi sa papirom sa kojim se pekao.

3

Fil

Provucite džem kroz sito. Pecivo odvojite od radne površine i pažljivo skinite papir za pečenje, eventualno odstranite tamnu kožicu sa biskvita. Ravnomerno premažite biskvit džemom. Uvijte biskvit polazeći od duže strane, stavite da stoji na hladnom mestu, a pre serviranja pospite šećerom u prahu.