Flag

Banana-tiramisu krokodil

1 kolač
Jednostavno
40
Tiramisu sa voćnim šećerom u obliku krokodila.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Biskvit
4 komadajaja
100 gvoćnog šećera
70 gdinkel (spelt) brašna
40 gDr. Oetker Gustin
1 kašičicaDr. Oetker Prašak za pecivo
Krem od banana
100 mlsoka od pomorandže
sok od limuna (1 limuna)
200 gbanana/e sitno seckanih
2 kašičicetečnog zaslađivača
1 kašikavoćnog šećera
4 lista/listovaDr. Oetker Želatina u listu beli gold
4 kašika/eruma
200 gsira Mascarpone
250 mlslatke pavlake
Ukrašavanje
1 komadbanana/e
1 komadjagoda
5 - 10 gborovnica (nekoliko komada)
Picture - Dr. Oetker Gustin
Picture - Dr. Oetker Prašak za pecivo
Picture - Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
1

Priprema

Umutite jaja sa voćnim šećerom. Brašno pomešajte sa Gustinom i praškom za pecivo i pažljivo dodajte u umućena jaja.Smesu nanesite pažljivo na papirom za pečenje obloženu tepsiju (30 x 35 cm) i stavite da se peče na sredini prethodno zagrejane rerne.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C


Biskvit istresite na papir za pečenje, papir sa kojim se pekao blago premažite vodom i pažljivo odstranite.

2

Za krem pomešajte sok od pomorandže, sok od limuna, banane, zaslađivač i voćni šećer i ispasirajte. Želatin pripremite prema uputstvu sa ambalaže, zagrejte sa rumom i umešajte. Dodajte maskarpone i dobro promešajte.Umutite slatku pavlaku i pažljivo sjedinite.

3

Biskvit (u zavisnosti od kalupa) isecite na 4 jednakih komada. Naizmenično ređajte biskvit i krem u kalup, završite sa kremom.1/2 banane isecite kao telo krokodila. Preostalu bananu iseckajte na komadiće. Dva komadića zabodite u fil kao usta, od ostatka napravite nogice.Jagodu iseckajte na sitne komadiće i od nje napravite jezik u ustima krokodila. Borovnice zabodite kao oči. Držati na hladnom do služenja.