Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Banana-tiramisu krokodil

Sa voćnim šećerom

1 Kolač

Jednostavno 40 Minuta

Sastojci

Sastojci

Za recept Banana-tiramisu krokodil

Biskvit:

4 jaja
100 g voćnog šećera
70 g dinkel (spelt) brašna
40 g Dr. Oetker Gustina
1 kašičica Dr. Oetker Prašak za pecivo

Krem od banana:

100 ml soka od pomorandže
sok od limuna (1 limuna)
200 g banana sitno seckanih
2 kašičice tečnog zaslađivača
1 kašika voćni šećer
4 lista Dr. Oetker Želatina u listu beli gold
4 kašike ruma
200 g sira Mascarpone
250 ml slatke pavlake

Ukrašavanje:

1 banana
1 jagode
5 - 10 g borovnica (nekoliko komada)

Priprema

Priprema

1

Priprema:

Umutite jaja sa voćnim šećerom. Brašno pomešajte sa Gustinom i praškom za pecivo i pažljivo dodajte u umućena jaja.Smesu nanesite pažljivo na papirom za pečenje obloženu tepsiju (30 x 35 cm) i stavite da se peče na sredini prethodno zagrejane rerne.

Gornji i donji grejači: približno 180°C (prethodno zagrejati rernu)

Vreo vazduh: približno 160°C (prethodno zagrejati rernu)

Umetanje: srednja

Peći: otprilike 12 Min.

Biskvit istresite na papir za pečenje, papir sa kojim se pekao blago premažite vodom i pažljivo odstranite.

2

Za krem pomešajte sok od pomorandže, sok od limuna, banane, zaslađivač i voćni šećer i ispasirajte. Želatin pripremite prema uputstvu sa ambalaže, zagrejte sa rumom i umešajte. Dodajte maskarpone i dobro promešajte.Umutite slatku pavlaku i pažljivo sjedinite.

3

Biskvit (u zavisnosti od kalupa) isecite na 4 jednakih komada. Naizmenično ređajte biskvit i krem u kalup, završite sa kremom.1/2 banane isecite kao telo krokodila. Preostalu bananu iseckajte na komadiće. Dva komadića zabodite u fil kao usta, od ostatka napravite nogice.Jagodu iseckajte na sitne komadiće i od nje napravite jezik u ustima krokodila. Borovnice zabodite kao oči. Držati na hladnom do služenja.

Informacije i nutritivne vrednosti Za recept Banana-tiramisu krokodil

Po porciji / komada Na 100 g / ml