Flag

Badem-višnja kolač

1 kolač
Srednje teško
40
Slatko zadovoljstvo u obliku kolača sa bademom i višnjom.
Sastojci
Priprema
Picture -
Picture -
MOLIMO DA OCENITE OVAJ RECEPT
Kako vam se dopada ovaj recept?

Slični recepti

Picture - Hero image

Sastojci

Tepsija (40 x 30 cm)
malo masnoće
malohlebnih mrvica
Nadev
otprilike 700 gvišanja (iz kompota ili svežih)
Biskvitno testo
9 komadabelanaca
9 komadažumanca
250 gšećera
1 kesicaDr. Oetker Vanilin šećer
na vrh nožacimeta
1 kašikavišnjevače
300 gneljuštenog, mlevenog badema
100 ghlebnih mrvica
Posipanje
malošećera u prahu
Picture - Dr. Oetker Vanilin šećer
1

Priprema

Prvo zagrejte rernu. Podmažite tepsiju i pospite hlebnim mrvicama. Dobro ocedite višnje.

2

Biskvitno testo

Umutite belanca mikserom (nastavci za mućenje) u čvrst sneg, muteći najvećom brzinom, tako da kada zasečete nožem ostane vidljiv trag. Penasto umutite žumanca sa šećerom, vanilin šećerom, cimetom i višnjevačom, muteći najvećom brzinom 2 minuta. Pažljivo dodajte badem i hlebne mrvice. Na kraju dodajte belance. Sipajte testo u tepsiju i poravnajte. Ravnomerno rasporedite višnje i pecite.

Pozicija rešetke: srednja

Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C

Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C