Cookies - Kolačići na internet stranici Dr.Oetker

Ova internet stranica postavlja kolačiće na vašim uređajima kako bi stranica bolje funkcionisala i kako biste nama i našim partnerima pomogli da bolje razumemo kako koristite naš sajt. Dalje korišćenje naše stranice (putem navigacije, skrolovanja ili klika), kao i uklanjanje ovog obaveštenja o kolačićima, smatraće se pristankom na korišćenje kolačića. Za više informacija o kolačićima i tome kako da ih uklonite, molimo vas da pogledate našu politiku privatnosti. 

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.
Slatki miks

Slatki miks

Slatki miks je univerzalna mešavina za pripremu različitih vrsta kolača. Idealan je za pripremu čupavaca, voćnog kolača, koha ili posnog džem kolača. Zahvaljujući svojoj višestrukoj primeni verujemo da će vrlo brzo postati neizostavan sastojak Vaše kuhinje.

Uputsvo za pripremu Čupavaca – čoko kokos kocki

Potrebno za biskvit: 1 Slatki miks, 125 g maslaca (sobne temperature), 3 jaja, 50 ml mleka;

Potrebno za preliv: 250 ml mleka, 250 g šećera, 125 g margarina, 50 g kakao praha, 40 g čokolade za kuvanje;

Dekoracija: 150 g kokosovog brašna.

Uputstvo: Penasto umutiti 125 g maslaca sa 3 jaja. Dodati 50 ml mleka i Slatki miks, mutiti mikserom max. brzinom 3 minuta, dok testo ne postane glatko. U dublji pleh (20 x 30 cm), prethodno podmazan maslacem i posut brašnom ili obložen papirom za pečenje, sipati testo i poravnati. Peći u donjoj trećini prethodno zagrejane rerne, na 180ºC, 25-30 minuta. Pridržavajte se uputstva za vašu rernu! Prohlađen biskvit iseći na kocke. 

Sastojke za preliv rastopiti na srednjoj temperaturi uz mešanje dok ne provri. Kratko kuvati dok masa ne bude homogena. Kocke potapati u prohlađeni preliv, pomoću dve viljuške, pa uvaljati u kokosovo brašno i složiti na tanjir za serviranje.

Predlog za pripremanje Koha

Potrebno za biskvit: 1 Slatki miks, 125 g maslaca (sobne temperature), 3 jaja, 50 ml mleka; 

Potrebno za preliv: 1 l mleka, 80 g šećera, 1 Dr. Oetker Vanilin šećer

Uputstvo: Penasto umutiti 150 g maslaca sa 3 jaja. Dodati 50 ml mleka i Slatki miks, mutiti mikserom max. brzinom 3 minuta, dok testo ne postane glatko. U dublji pleh (20 x 30 cm) ili okrugli kalup (Ø 26 cm), prethodno podmazan maslacem i posut brašnom ili obložen papirom za pečenje, sipati pripremljeno testo i poravnati. Peći u donjoj trećini, prethodno zagrejane rerne, na 180ºC  45 minuta. Pridržavajte se uputstva za vašu rernu!  

Sastojke za preliv kuvati kratko na srednjoj temperaturi uz mešanje, dok ne provri. Vrelim prelivom polako preliti vruć kolač.

Savet:

Možete upotrebiti Dr.Oetker Karamel šećer umesto Dr.Oetker Vanilin šećera. U biskvit po želji dodati 50 g suvog grožđa.

Predlog za pripremanje Voćnog kolača 

Potrebno za biskvit: 1 Slatki miks, 100 g šećera, 1 Dr. Oetker Vanilin šećer, 2 jaja, 90 ml ulja, 90 ml jogurta, 300 g voća po želji (višnje, maline, šumsko voće, šljive, kajsije ili drugo voće).

Dekoracija: šećer u prahu

Uputstvo: Penasto umutiti 2 jaja sa 100 g šećera i Dr.Oetker Vanilin šećerom. Nastaviti mućenje uz postepeno dodavanje Slatkog miksa, 90 ml ulja i  90 ml jogurta i mutiti mikserom dok testo ne postane glatko. U dublji pleh (20 x 30 cm) prethodno podmazan maslacem i posut brašnom ili obložen papirom za pečenje, sipati pripremljeno testo i poravnati. Po testu rasporediti  voće. Peći u donjoj trećini prethodno zagrejane rerne na 180ºC oko 40 minuta.  Pridržavajte se uputstva za vašu rernu!

Ohlađen kolač posuti šećerom u prahu, iseći i servirati.

Savet:

Zamrznute višnje obavezno prethodno odmrznuti i ocediti.

Predlog za pripremanje Džem kolača (posno)

Potrebno za biskvit: 1 Slatki miks, 2 Dr. Oetker Cimet šećera, 200 ml vode, 60 ml ulja, 100 g izrendane čokolade za kuvanje; 

Preliv: 3 kašike (200 g) džema od kajsija ili marmelade, 150 g čokolade za kuvanje, 1-2 kašike ulja

Uputstvo: U posudu za mućenje dodati 200 ml vode i 60 ml ulja, 2 Dr. Oetker Cimet šećera, postepeno dodavati Slatki miks i mutiti mikserom, najsporijom, a zatim 3 minuta max. brzinom, dok testo ne postane glatko. Dodati 100 g rendane čokolade za kuvanje i promešati. U okrugli kalup (Ø 26 cm), prethodno podmazan margarinom i posut brašnom ili obložen papirom za pečenje, sipati pripremljeno testo i poravnati. Peći u donjoj trećini prethodno zagrejane rerne na 200ºC oko 30-40 minuta. Pridržavajte se uputstva za vašu rernu!   

Vruć kolač premazati sa 200 g džema ili marmelade (prethodno malo zagrejati, da bi se kolač lakše premazao).  

Alergeni

Na pakovanjima naših proizvoda, svi sastojci koji u sebi sadrže alergene označeni su podebljanim velikim slovima, u skladu sa zakonskom regulativom i lako su uočljivi i čitljivi.

Više detalja o proizvodu

Količina: 380g