Brašno i so stavite u posudu, lagano zagejte mleko i vodu sa šećerom i kvascem (ne kuvati), zatim ulijte u brašno, dodajte jaja i ulje i umesite u elastično testo. Testo prekriveno vlažnom krpom ostavite na toplom da odstoji najmanje 90 minuta.
Maslac, šećer i cimet otopite u maloj šerpici, pomešajte i stavite sa strane. Prethodno zagrejte rernu.
Dizano testo podelite u 4 jednaka dela. Svaki komad razvaljajte na krugove jednake veličine (prečnik oko 25 cm). Jedan krug premažite nadevom od cimeta. Na to stavite drugi krug i takođe ga premažite nadevom. Nastavite tako dok ne potrošite sve krugove. Gornji krug ne premazuje se nadevom. Stavite staklenu čašu u sredinu, glatkim nožem pravilno zarežite u obliku zvezde tako da dobijete 16 delova. Sada uzmite po dva dela u jednu ruku i dva puta ih izvrnite prema spolja. Potom spojite završetke. Nastavite na taj način sa svim delovima. Zvezdu premažite s malo pavlake ili mleka i pecite na temperaturi od 200°C oko 20-25 minuta.
Dok se zvezda nalazi u rerni, izradite glazuru. Homogeno pomešajte sve sastojke.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva