Zagrejte rernu. Podmažite tepsiju i obložite papirom za pečenje, pritom na otvorenoj strani višestruko savijte papir i obrazujte rub.
Mikserom (nastavci za mućenje) penasto umutite jaja, muteći najvećom brzinom oko 1 minut. Postepeno dodajte šećer pomešan sa vanilin šećerom u roku od 1 minuta, pa smesu mutite još 2 minuta. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i gustinom, prosejte i sjedinite sa smesom muteći kratko najmanjom brzinom. Sipajte testo u tepsiju i poravnajte. Pecite odmah.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Biskvitnu ploču istresite na šećerom posuti papir za pečenje i ostavite da se potpuno ohladi sa sve papirom, sa kojim se pekla.Iz ploče isecite jedan krug promera 28 cm i dva polukruga (promer oko 20 cm), odvojite od radne površine i eventualno odstranite višak „kožice". Iz kruga isecite jedno usko parče torte.
Obložite činiju (Ø 21 cm) prozirnom folijom. Biskvitni krug stavite po sredini, pritisnite blago i po potrebi isecite tako da ne strči van činije-kaluap. Pomešajte rum, vinjak i višnjevaču i uz pomoć četkice nanesite na biskvit. Natopljenu koru eventualno još malo pritisnite uz činiju.
Propržite lešnike u teflonskom tiganju bez dodavanja masnoće do zlatno-žute boje i sipajte na tanjir da se ohlade. Fino izrendajte čokoladu. Umutite slatku pavlaku sa Kremfixom prema uputstvu sa ambalaže, dodajte ohlađene lešnike i čokoladu. Fil od pavlake sipajte preko biskvitne kore u činiji, poravnajte i pokrijte sa dva biskvitna polukruga.
Ostavite tortu da odstoji u frižideru najmanje 2 sata. Istresite je na tacnu. Skinite foliju, prvo pospite šećerom u prahu, potom stavite neki šablon, npr. u obliku zvezde, i pospite kakao prahom.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači