Pre bojenja, jaja je potrebno oprati i odmastiti. Jaja kuvati na nižoj temperaturi, vodeći računa da ne dođe do pucanja ljuske. Jaja trebaju biti u dovoljnoj meri topla kako bi se obezbedilo bojenje ali sprečile opekotine ruku.
Kesice međusobno razdvojiti, vodeći računa da ne dođe do prosipanja sadržaja.
Neotvorene kesice sa bojom, držati u sudu sa vrućom vodom sve dok boje ne postanu tečne.
Pre nanošenja boje, skuvana jaja obrisati papirnim ubrusom.
Koristeći zaštitne rukavice, kesicu sa željenom bojom dobro promućkati pre otvaranja.
Pažljivim odsecanjem ugla kesice, naneti najviše 4 kapi boje na dlan i ravnomerno rasporediti željenu boju između dlanova.
Nanošenjem previše boje, boja se neće ujednačeno preneti na ljusku jajeta, a vreme sušenja se produžava.
Ujednačenim pokretima ruku, utrljati boju kako bi se ravnomerno rasporedila po površini jajeta. Za intenzivniju nijansu, možete ponoviti postupak. Tokom bojenja, sve vreme koristite zaštitne rukavice. Pre upotrebe nove boje, rukavice je potrebno oprati i osušiti.
Slični recepti
Kuvana jela
Kuvana jela
Kuvana jela