U sud sipajte mleveni keks, mlevene orahe i marmeladu od kajsija. Promešajte pa dodajte aromu vanile, a onda nastavite sa mešanjem dok ne dobijete ujednačenu smesu. Od smese odvajajte po 25 g i pravite kuglice. Ostavite da se ohlade dok topite čokoladu.
Crnu čokoludu otopite sa 4 kašike ulja, a belu sa 2 kašike ulja. Crnu čokoladu sipajte u keramičku šolju ili čašu, a belu u dresir kesu.
Bombicu zabodite na drveni štapić. Umočite u crnu čokoladu, malo otresite višak, a onda prelijte belom čokoladom i nastavite, držeći za drveni štapić, da treskate i pomerate bombicu levo-desno da se ocedi višak čokolade. Provucite kroz žičani stalak tako da bombica ostane gore, a štapić izvučete dole. Nastavite sa glaziranjem preostalih bombica. Ostavite da se čokolada stegne, a onda ih skinite sa stalka i prebacite u papirne korpice.
Od ove količine, ako pravite bombice od 25 g, možete napraviti 30 komada. Kada skidate bombice sa stalka, nemojte golim rukama, jer će ostati trag od prstiju, a čokolada se otopiti, već koristite higijenske rukavice od lateksa ili navucite čistu kesu za zamrzivač. Koristite manje papirne korpice, prečnike 2 cm.
Slični recepti
Kolači
Kolači