Zagrejte mleko u maloj šerpi i u njemu otopite maslac ili margarin.
Prosejte brašno u činiju i dobro ga pomešajte sa suvim kvascem. Dodajte preostale sastojke, osim suvog grožđa, i sve umutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo kratko najmanjom, a potom 5 minuta najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Ostavite testo da odstoji pokriveno na toplom mestu, sve dok se vidno ne uveća. U međuvremenu zagrejte rernu. Obložite tepsiju papirom za pečenje. Testo na blago pobrašnjenoj radnoj površini još jednom promesite i ravnomerno dodajte suvo grožđe.Testo na blago pobrašnjenoj radnoj površini oblikujte u rolnu i isecite na 12 jednakih parčića. Svako parče oblikujte u okruglu zemičku. Zemičke stavite na tepsiju i ostavite još jednom da nadođu dok se vidno ne uvećaju. Na kraju umutite žumance sa mlekom i time premažite zemičke. Stavite kalup na rešetku u donjoj trećini rerne i pecite.
Pozicija rešetke: donja trećina
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Ostavite zemičke da se ohlade na rešetki.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva