Za fil operite i očistite povrće, brokule iskidajte na cvetiće, a šargarepu iseckajte na kolutiće. Kratko blanširajte povrće u slanoj vodi. Podmažite tepsiju. Zagrejte rernu.
Pomešajte u činiji za mućenje brašno sa praškom za pecivo. Dodajte preostale sastojke i sve umesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Ne mesite predugo, inače će se testo lepiti! Na blago pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo oklagijom u pravougaonik (30 x 45 cm), iz toga isecite 6 kvadrata (po 15 x 15 cm). Premažite kvadrate mlekom.
Pavlaku posolite i pobiberite. 1/2 svakog kvadrata prvo obložite kačkavaljem, potom stavite nadev od povrća i preko toga rasporedite pavlaku. Slobodnu polovinu testa stavite preko fila, pritisnite po rubovima. Stavite torbice na tepsiju i pecite na sredini zagrejane rerne. Nakon isteka pola predviđenog vremena pečenja pospite torbice mlevenom paprikom i preklopite kačkavaljem.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva