U jednoj posudi pomešati brašno, kakao, prašak za pecivo, so. U drugoj posudi pomešati jaja, šećer, ulje i mleko. Sipati vlažne sastojke u suve, sjediniti i peći 25 minuta na 170 stepeni u tepsiji prečnika 20cm. Ohlađene kore preseći da se dobiju 4 kore.
Zagrejati slatku pavlaku, dodati čokoladu i sjediniti. Izblendane višnje zagrejati zajedno sa šećerom. Puding i sok od višanja pomešati. U vruće višnje sipati smešu pudinga i soka i kuvati da se zgusne. Ohladiti do sobne temperature prekriveno prozirnom folijom.
Umutiti šlag penu i kremfix sa mlekom, po uputstvu sa kesice, dodati aromu vanile i krem sir. Slagati: korica, čokoladni fil, fil od višanja, tanak sloj belog fila. Ostatak belog fila koristiti za dekoraciju, bojiti ga plavom i žutom, tako da se dobiju tri nijanse zelene. Naneti u obliku cvetova po celoj visini torte i po vrhu. Po vrhu dodatno ukrasiti kandiranim višnjama i Dekor srebrnim perlama.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte