Za osnovu sameljite semenke bundeve i urme u blenderu. Samlevenu semenke i urme prebacite u posudu, dodajte maslac (isečen na sitne komadiće), bademe, jaje i prašak za pecivo i izmešajte špatulom. Testo ravnomerno rasporedite u pleh za pečenje (28 cm prečnik) i stavite u frižider da se hladi otprilike 20 minuta.
U međuvremenu, operite bundevu, isecite je na male komade i kuvajte u ključaloj vodi oko 10 minuta. Iscedite vodu. Ogulite i sitno naribajte đumbir. U blender dodajte kuvanu bundevu, aromu narandže, đumbir, jogurt, jaja, agavin sirup i kukuruzno brašno i napravite pire.
Prethodno zagrejte rernu na 150 ° C (rerna na vruć vazduh 125 ° C). Rasporedite fil od bundeve preko ohlađenog testa i ispecite tortu u rerni na srednjem nivou, oko 50 minuta. Ostavite da se ohladi.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači