Namastite tepsiju. Za fil pomešajte margarin sa šećerom, žumancima, sirom, korom od limuna, vanilin šećerom i kiselom pavlakom. Brašno pomešajte sa praškom za puding, prosejte preko smese i sve dobro sjedinite. Umutite belanca sa šećerom u čvrst šne i sjedinite sa filom. Na pobrašnjenu kuhinjsku krpu položite jednu koru, blago je premažite margarinom i preklopite drugom korom. Blago premažite jajetom i isecite na 4 dela. Na sredinu stavite malo fila, dodajte voće po želji i preklopite krajeve kora, tako da dobijete trouglove. Položite trouglove u tepsiju, jedan do drugog, tako da strana sa krajevima bude okrenuta na dole. Postupak ponavljajte dok ne utrošite sve kore i fil.
Za preliv sjedinite sve sastojke i prelijte preko trouglova. Stavite da se peče u donjoj trećini rerne.
Pozicija rešetke: donja trećina
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Vreme pečenja prilagodite Vašoj rerni. Još vruće pituljice pospite šećerom u prahu.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva