U manju šerpu sipati vodu i so i ostaviti da provri. Kada provri dodati palentu, kratko kuvati dok se ne zgusne, a zatim skloniti sa ringle, konstantno mešati da se ne bi stvorile grudvice pa dodati i maslac i sjediniti.
Smesu potom prebaciti u pravougaonu tepsiju obloženu papirom za pečenje (30x20cm) i izravnati je ravnomerno. Ostavite u tepsiji da se ohladi.
U međuvremenu pripremite nadev. U tiganj stavite ulje i luk pa ga izdinstajte dok ne postane staklast, potom dodajte balzamiko i šećer i dinstajte još 5 minuta dok se luk ne karamelizuje. U drugi tiganj sipajte ulje i pečurke pa ih dinstajte par minuta, potom ih začinite i dinstajte još par minuta dok ne omekšaju potpuno.
Palentu isecite na kockice pa na nju stavite malo karamelizovanog luka i pečurki, pospite parmezanom i ukrasite majčinom dušicom.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva