Obložiti kalup 23x23 cm papirom za pečenje i ostaviti ga po strani.
Istopiti na pari čokoladu i maslac. Umutiti žumanca sa šećerom dok ne dobiju svetlu boju.
Izliti čokoladu u žumanca zajedno sa mlevenim bademima, brašnom, aromom badema i prstohvatom soli i sjedniti smesu.
Belanca umutiti dok ne postanu čvrsta, pa ih malo po malo dodati u čokoladnu smesu i laganim pokretima sjediniti.
Prebacite smesu u pleh za pečenje i pecite do 20 minuta na 180 stepeni. Dobro ohladite koru pre filovanja.
Pripremite želatin prema uputstvu sa pakovanja i ostavite po strani.
U manjoj šerpici skuvajte maline sa malo vode, kako biste dobili sirup od malina. Kada se raskuvaju, ostavite sirup po strani.
Umutite slatku pavlaku sa kašikom šećera.
Na pari u metalnoj posudi umutite mikserom žumanca, jaje, šećer i sok od limuna. Mutite dok se smesa ne zgusne, skinite je sa pare i ubacite u nju oceđeni želatin i promešajte dok se ne rastopi. Izlijte u smesu sirup od maline, dobro sjedinite pa krenite sa dodavanjem slatke pavlake malo po malo dok sve dobro ne sjedinite. Izlijte fil preko čokoladne kore u kalup i ostavite na hladnom da se stegne (najbolje preko noći).
Pripremite želatin prema uputstvu sa pakovanja.
U manjoj šerpi zagrejte vodu, šećer i mleko. Kada se šećer rastopi, isključite ringlu i ubacite u smesu oceđeni želatin i promešajte dok se ne istopi. U šerpu ubacite krupno naseckanu belu čokoladu i ostavite par minuta da se sama otopi. Ocedite dobijenu smesu i ostavite je da se prohladi na sobnoj temperaturi. Dobijenu smesu izlijte preko dobro ohlađene torte i ostavite je da se malo prohladi. Ona će ostati tečnija, ali će biti odlična podloga da preko nje pospete sirup od maline i i napravite zanimljive šare.
Za ukrašavanje koristite sirup od maline, dekor mix srca i sveže maline.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači