U posudu prosejte pšenično brašno i dobro pomešajte sa suvim kvascem. Dodajte vodu i morsku so, pa potom električnim mikserom (spiralnim nastavcima) najpre najmanjom, a potom najvećom brzinom u roku od ca.5 minuta umesite glatko testo. Na kraju umešajte vlašac i peršun. Ostavite testo pokriveno na toplom dok mu se volumen vidljivo ne poveća. Pospite ga brašnom, izvadite iz posude i izmesite na radnoj površini. Od testa oblikujte 8 valjaka, dugih oko 15 cm. Položite ih na tepsiju obloženu papirom za pečenje, pa ponovo ostavite na toplom dok im se volumen vidljivo ne poveća. Površinu bageta 4-5 put zarežite ukoso oko 1 cm duboko. Umutite žumance sa 1 kašikom vode i time premažite bagete. Stavite tepsiju u rernu. Električna rerna - prethodno zagrejana. Rerna na topao vazduh - prethodno ne zagrejati. Rerna na plin - prethodno zagrejana
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva