Kore iseći na veličinu tepsije u kojoj ćemo slagati česnicu, mi smo koristili tepsiju dimenzija 25x35 cm.
U većoj činiji pomešati orahe, suvo grožđe, šećer, vanilin šećer i cimet.
Prvu koru staviti na pouljenu tepsiju, premazati je uljem, pa staviti drugu koru koju treba poprskati kiselom vodom. Na nju ravnomerno staviti 3 - 4 kašike fila. Ponoviti postupak. Svaki drugi red fila zaliti sa malo meda. Kada se utroši polovina sastojaka, staviti novčić na fil, pa nastaviti. Ponavljati postupak dok se ne utroše svi sastojci. Poslednju koru premazati uljem i iseći česnicu pre pečenja.
Peći 30 minuta na 180 stepeni.
U pola šoljice meda staviti 50 ml vruće vode i promešati. Time zaliti česnicu kada se izvadi iz rerne.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva