Umutite 3 jajeta sa 100 g šećera i vanilin šećerom. Dodajte kiselu pavlaku i promešajte, a zatim otopljen i prohlađen maslac. Promešajte pa dodajte brašno sjedinjeno sa praškom za pecivo. Na kraju umešajte 100 g borovnica i 100 g malina. Sipajte u obložen pleh 20 x 30 cm ili približne veličine. Krem sir umutite sa 60 g šećera, dodajte gustin, aromu vanile i jedno jaje. Sve zajedno umutite pa sipajte preko prethodne smese. Pecite na 180 ℃, oko 30-35 minuta. Ostavite da se ohladi.
Mikserom umutite 200 ml slatke pavlake i premažite preko ohlađenog kolača.
U ogovarajući sud sipajte 70 g malina, 45 g šećera i 2 kašike hladne vode. Kuvajte 5 minuta pa procedite od semenki.
Čokoladu izlomite na kockice i prelijte vrućom slatkom pavlakom (80 ml). Ostavite 3 minuta. Promešajte da se sve izjednači. Sipajte preko slatke pavlake. Na pojedinim mestima kašičicom sipajte preliv od pripremljenih malina pa čačkalicom promešajte da se dobije mermerni izgled glazure. Ostavite u frižideru da se ohladi i stegne, najbolje preko noći.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači