Prvo zagrejte rernu. Podmažite tepsiju.
Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke pa sve umesite mikserom (nastavci za mućenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom oko 2 minuta, tako da dobijete glatko testo. Testo poravnajte na tepsiji i stavite da se peče na sredini rerne.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Koru ostavite da se hladi na tepsiji, koju ćete staviti na rešetku. Odvojite kolač od tepsije, isecite ivice tako da budu ravne i premestite koru na veliku tacnu. Ram stavite tako oko kolača, da ga sa svih strana dobro zatvori.
Pomešajte prašak za puding sa šećerom. Postepeno razmutite sa najmanje 6 kašika slatke pavlake, tako da nema grudvice. Preostalu slatku pavlaku skuvajte sa vinom, skinite sa šporeta, dodajte razmućeni prašak za puding i zakuvajte puding neprestano mešajući oko 1 minut. Želatin potopite prema uputstvu sa kesice u hladnoj vodi, potom ga otopite u još vrućem pudingu. Dodajte pavlaku, premažite krem peko kore i ostavite da se ohladi.
Voće po želji isecite na kockice, kriške ili listiće, rasporedite preko krema, pritom ređajte voće sve do ivice. Pripremite preliv prema uputstvu sa kesice, ali od soka od jabuke ili vina, šećera i vode, rasporedite preko voća. Ostavite kolač da odstoji oko 2 sata u frižideru. Pažljivo odvojite ram od kolača pomoću oštrog noža i odstranite. Kolač sa strane eventualno očistite vlažnim nožem.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači