Prvo sitno iseckajte sušene kajsije i smokve. Zagrejte rernu. Podmažite kalup i pospite brašnom. Biskvitno testo: Mikserom (nastavci za mućenje) penasto umutite jaja, muteći najvećom brzinom oko 1 minut. Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer i koru od pomorandže u roku od 1 minuta, pa smesu mutite još 2 minuta. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, prosejte i sjedinite sa smesom muteći kratko najmanjom brzinom. Na kraju dodajte sušeno i kandirano voće i seckane lešnike. Sipajte u kalup i poravnajte. Pecite na rešetki od rerne.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Nakon pečenja ostavite voćni hleb da odstoji oko 10 minuta u kalupu, potom ga istresite na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi.
Prosejte šećer u prahu i pomešajte sa cimetom. Dodajte rum i vodu i mešajte dok ne dobijete ujednačenu gustu smesu. Premažite kolač glazurom i ostavite da stoji dok se glazura ne stegne.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači