Neka ti odrasli pomognu oko teških stvari.
Pripremi sve sastojke. Zagrej rernu. Pažljivo podmaži polovinu tepsije (40 x 30 cm) i savij traku alu-folije 40 x 8 cm dva puta, tako da možeš da napraviš graničnik za testo, i položi foliju na tepsiju.
Operi jabuku, oljušti i očisti, grubo narendaj. Pomešaj sa limunovim sokom, onda dodaj musli i med. U činiji umuti maslac ili margarin. Postepeno dodaj vanilin šećer i rendanu koru pomorandže. Sada na svakih ½ minuta dodaj po jedno jaje i muti najvećom brzinom. Pomešaj brašno sa praškom za pecivo i dodaj u smesu iz 2 puta, muti srednjom brzinom. Na kraju kratko muteći dodaj smesu sa muslijem. Rasporedi testo oblom stranom kašike na podmazanu polovinu tepsije. Ograniči savijenom alu-folijom, da se ne razlije na deo koji nije podmazan. Stavi da se peče.
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Neka ti oko toga pomognu mama ili tata. Treba imati u vidu uputstvo za upotrebu rerne. Nakon pečenja stavi tepsiju na rešetku da se pecivo ohladi. Iseci kolač na 3 jednaka dela. Pažljivo odvoji trake od tepsije i donju stranu tanko premaži džemom od kajsije. Grubo usitni čokoladu, otopi je na pari zajedno sa uljem na maloj temperaturi i premaži donji deo peciva. Ostavi da odstoji dok se čokolada ne stegne. Sada iseci na parčiće 13 x 5 cm (odmeri pomoću lenjira). Čuvaj musli šnite na suvom i hladnom mestu.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti