U blenderu malo usitnite musli. Banane izlomite i viljuškom izgnječite. Dodajte med i promešajte, pa sipajte u musli, dodajte kakao i mešajte da se smesa ujednači. Smesu raspodelite u 8 silikonskih kalupa. Pritisnite kašikom i rasporedite po zidovima i dnu, tako da napravite šupljinu u sredini. Pecite na 200°C oko 20-25 minuta. Kalup izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi, a onda pažljivo izvadite korpice.
Maline izgnječite, dodajte šećer i na vatri prokuvajte 3-4 minuta. Gustin prelijte vodom i promešajte da nema grumuljica, pa sipajte u maline i nastavite da kuvate još onoliko koliko je potrebno da se fil zgusne, ne duže od minut. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.
Kada se fil ohladi, napunite ohlađene korpice. Preko malina stavite čokoladnu glazuru od bele čokolade koju ste prethodno otopili u ulju. Dekorišite crnom čokoladom i voćem po želji.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti