Pleh za pečenje (21 x 27 cm), papir za pečenje, kuhinjska vaga, sito, činije, blender, mikser sa nastavkom za mućenje, nož, daska za seckanje, tiganj, set noževa
Ugrejte rernu (gornji/donji grejač: 160 °C). Obložite pleh papirom za pečenje. Ocedite pasulj i izgnječite u činiji sa jajima u fini pire. Dodajte preostale sastojke i fino izmešajte uz pomoć nastavka za mikser. Sipajte smesu u pleh i pecite na srednjoj rešetki rerne oko 45 minuta, zatim ostavite da se ohladi i uklonite papir za pečenje.
Usitnite čokoladu i otopite na pari sa kokosovim uljem. Premažite koru glazurom, pospite bademima i pisataćima i ostavite da se hladi oko 15 minuta. Isecite 12 parčića i poslužite.
Braunije je najbolje jesti sveže, u suprotnom ih hermetički zatvorite. Za veću količinu proteina možete dodati proteinski prah. Kako biste postigli željenu teksturu testa možete prilagoditi količinu ovsenog mleka.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači