Prvo zagrejte rernu. Podmažite tepsiju. Dobro ocedite višnje.
Prašak za puding pomešajte sa šećerom i Burbon vanilin šećerom i razmutite u najmanje 6 kašika mleka. Preostalo mleko pomešajte sa slatkom pavlakom i stavite da se kuva, kada provri sklonite sa šporeta. Razmućeni prašak za puding dodajte u tečnost, dobro promešajte i vratite na šporet da se kuva 1 minut. Ostavite puding da se hladi, pritom povremeno promešajte.
Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke pa sve umesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Ne mesite predugo, testo će se inače lepiti.Testo razvijte na tepsiji.
Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke i mikserom (nastavci za mućenje) preradite u fine mrvice. Puding pomoću 2 kašičice nanesite preko testa u hrpicama. Preko celog testa sada ravnomerno rasporedite višnje, a potom i mrvice. Stavite da se peče na sredini rerne.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Kolač ostavite da se hladi na tepsiji, koju ćete staviti na rešetku za kolače. Grubo usitnite čokoladu, stavite je u kesicu za zamrzivač, dobro je zatvorite i stavite je u vrelu vodu da se čokolada istopi. Obrišite kesicu, isecite jedan mali ćošak i poprskajte kolač otopljenom čokoladom.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači