Odvojeno usitnite obe čokolade i otopite ih na pari na tihoj vatri. Sipajte obe čokolade jednu pored druge na plastični poslužavnik, i tako provucite viljuškom da obrazujete mermernu šaru. Podmažite dno kalupa sa štipaljkom i obložite ga papirom za pečenje. Zagrejte rernu.
Penasto umutite jaja mikserom (nastavci za mućenje) u roku od 1 minuta muteći najvećom brzinom. U roku od jednog minuta dodajte šećer i Burbon vanila aromatizovani šećer, mutite još 2 minuta. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i kakao prahom, prosejte i dodajte u smesu iz dva puta, muteći kratko najmanjom brzinom. Na kraju dodajte kokosovo brašno. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Pecite na rešetki u donjoj trećini rerne.
Pozicija rešetke: donja trećina
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite i odstranite obruč kalupa sa štipaljkom, istresite koru na papirom za pečenje obloženu rešetku, sklonite dno kalupa i ostavite koru da se ohladi. Pažljivo odstranite papir za pečenje. Presecite koru jednom vodoravno.
Položite donju koru na tacnu. Dobro ocedite višnje. Želatin potopite prema uputstvu sa ambalaže. Umutite slatku pavlaku. Dobro sjedinite jogurt i šećer. Rastvorite želatin prema uputstvu sa ambalaže. Prvo pomešajte 4 kašike jogurta pomoću metlice za sneg sa želatinom, potom sjedinite sa preostalim jogurtom. Potom prvo dodajte umućenu pavlaku, a onda kokosovo brašno. Premažite četvrtinu krema preko donje kore i po njemu rasporedite višnje, pritom ostavite slobodan rub od oko 1 cm. Preko toga premažite polovinu preostalog fila, prekrijte gornjom korom i blago pritisnite. Namažite tortu sa svih strana preostalim kremom i ostavite da odstoji u frižideru najmanje 3 sata. Pomoću noža sastružite lokne od mermerne čokolade i time ukrasite tortu.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte