Penasto umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Pažljivo dodajte prosejano brašno.Smesu sipajte u kalup sa štipaljkom (24 cm), čije ste dno obložili papirom za pečenje i poravnajte. Stavite kalup na rešetku u donjoj trećini prethodno zagrejane rerne i pecite.
Pozicija rešetke: donja trećina
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Ostavite koru u kalupu da se ohladi oko 5 minuta, odstranite obruč kalupa i odvojite koru od dna kalupa, ali je ostavite na njemu dok se potpuno ne ohladi. Ohlađenu koru izbušite tankim štapićem odozgo na dole na što više mesta. Dobro sjedinite kafu, viski i šećer, tako da se šećer potpuno rastopi. Time natopite tortu. Umutite slatku pavlaku sa šećerom i Kremfixom prema uputstvu sa ambalaže. Premažite površinu i rubove torte i ostavite je da odstoji u frižideru sve do služenja. Kratko pre služenja stavite na tortu šablon od papira, sa šarom koju ste isekli po želji, i blago pospite kakao prahom. Pažljivo odstranite šablon i poslužite tortu.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte