Skuvajte puding za fil prema uputstvu sa ambalaže. Ostavite da se ohladi. Uzmite čašu i redom je stavljajte na komade alu-folije, pritom je obložite folijom i dobro pritisnite. Tako nastale kalupčiće pažljivo odvojite od čaše, podmažite ih i pospite brašnom. Poslažite ih na tepsiju za kolače.
Za biskvitno testo jaja umutite penasto, muteći najvećom brzinom oko 1 minut. Pomešajte šećer sa vanilin šećerom i dodajte u roku od 1 minuta u umućena jaja, potom mutite još 2 minuta. Brašno pomešajte sa gustinom, praškom za pecivo i kakao prahom, dodajte u umućenu smesu i kratko sjedinite muteći najmanjom brzinom. Pažljivo rasporedite testo u kalupčiće. Stavite tepsiju u rernu i pecite.
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Ostavite peciva da se prohlade u kalupčićima oko 5 minuta, potom ih pažljivo izvadite i ostavite da se potpuno ohlade.
Za fil potopite želatin prema uputstvu sa ambalaže, potom istisnite i otopite u maloj šerpi. Otopljen želatin pomešajte prvo sa 2 kašike pudinga, potom umešajte ostatak i stavite da odstoji na hladnom. Kada puding smesa počne da se zgušnjava, sipajte je u špric sa okruglim nastavkom i odozdo ubrizgajte fil u kolačiće. U tu svrhu zabodite vrh šprica u testo i pažljivo ubrizgavajte fil. Ostavite peciva da odstoje oko 1 sat u frižideru.
Za glazuru otopite čokoladu sa jestivim uljem na pari na tihoj vatri. Time prelijte kolačiće i ostavite ih na rešetki dok se glazura potpuno ne stegne. Za ukrašavanje umesite marcipan sa šećerom u prahu i prehrambenom bojom po želji i dekorišite svaki crni kolačić. Preostali šećer u prahu pomešajte sa vodom, tako da dobijete gustu tečnost. Podelite smesu na 3 dela i svaki obojite prehrambenom bojom po želji. Sipajte odvojeno u kesice za zamrzivač, odsecite mali čošak i nacrtajte kolačićima lica. Čuvajte na hladnom do služenja.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači