U sud sipajte toplo mleko, kvasac, šećer i kašičicu brašna. Promešajte pa dodajte ulje, jogurt, jedno jaje, sirće, so i brašnom zamesite testo. Ostavite u nauljenu posudu na 30-45 minuta.
Nadošlo testo podelite na 12 jednakih delova. Pokrijte rastegljivom folijom i ostavite da odmori još 20 minuta. Svaki deo razvucite na duguljaste trake, a zatim svaku traku po dužini presecite tako da dobijete dve tanje trake. Dve trake isprepletite tako da dobijete venčić. Na isti način pripremiti i preostalih 11 venčića.
Jaje umutite i premažite venčiće. Prst umočite u jaje pa naizmenično u semenke i nanesite preko venčića. Pecite na 200°C, 18-20 minuta.
Rastvorite sadržaj kesice u 700 ml ključale vode. U dobijeni rastvor dodajte 5 kašika 9% sirćeta i dodati ranije skuvana jaja. Jaja ostavite potopljena 2-4 minuta dok se ne postigne željena nijansa.
Rastvorite sadržaj kesice u 700 ml ključale vode. U dobijeni rastvor dodajte 5 kašika 9% sirćeta i dodati ranije skuvana jaja. Jaja ostavite potopljena 2-4 minuta dok se ne postigne željena nijansa.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva