Zagrejte rernu. Podmažite tepsiju (40 x 30 cm) i obložite je papirom za pečenje.
Stavite vodu sa maslacem ili margarinom da se kuva. Kada provri skinite sa šporeta. Pomešajte brašno sa gustinom, prosejte i sve odjednom sipajte u vrelu tečnost. Varjačom mešajte dok se sve dobro ne sjedini, onda zagrevajte još oko 1 minut, neprestano mešajući, da se testo „skuva". Sipajte ga u činiju. Dodajte 3 jaja jedno za drugim i umutite ih mikserom (nastavci za mešenje) u testo. Umutite po strani poslednje jaje, i dodajte samo onoliko u testo, koliko treba da testo dobije visoki sjaj. Testo treba u trakama da se odvaja od kašike. Prašak za pecivo dodajte tek kada se testo ohladi. Uz pomoć 2 kašičice oblikujte na tepsiji 12 hrpica testa, jednu pored druge, u obliku venca. Stavite da se peče.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odmah posle pečenja isecite venac vodoravno uz pomoć makaza. Ostavite pecivo da se ohladi na rešetki za kolače.
Jagode operite, ocedite, očistite i ostavite nekoliko jagoda po strani za ukrašavanje. Preostale jagode sitno iseckajte. U činiji pomešajte jogurt, šećer i vanilin šećer. Skuvajte puding prema uputstvu sa kesice, ali umesto 500 ml mleka koristite 200 ml mleka i 300 ml kisele pavlake. Dodajte smesu od jogurta i potom umešajte komadiće jagoda. Pomoću 2 kašike sipajte fil u venac, pažljivo preklopite „poklopcem" venca i blago pritisnite. Grubo usitnite čokoladu, sipajte je u kesicu za zamrzivač, dobro je zatvorite i potopite u vrelu vodu, dok se čokolada ne istopi. Odsecite jedan mali ćošak kesice i dekorativno poprskajte venac čokoladom. Ukrasite jagodama i ostavite da se hladi do služenja.
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva