Za osnovu sameljite orahe i semenke bundeve u blenderu. Urme sitno naseckajte, dodajte ih u orahe i semenke bundeve i zatim dodatno sve izblendirajte. Pleh (21 cm prečnika) sa obručom koji se skida prekrijte papirom za pečenje, ravnomerno preko papira rasporedite smešu iz blendera i stavite u frižider da se hladi otprilike 20 minuta.
Za fil operite bundevu, osušite je, isecite na velike komade, a zatim je narendajte. Dodajte sok od pomorandže, indijski orah i narendanu bundevu u šerpu i kuvajte na niskoj temperaturi oko 30 minuta, uz povremeno mešanje.
Kuvani fil dodajte u blender zajedno sa ekstraktom vanile, javorovim sirupom, cimetom, prstohvatom soli i kokosovim uljem. Blendirajte na najvećoj brzini oko 1 minut. Sipajte fil na ohlađenu osnovu i glatko je premažite. Tortu stavite u zamrzivač na otprilike 120 minuta.
Ogulite pomorandžu. Izvadite tortu iz frižidera oko 20 minuta pre posluživanja i ukrasite je pomorandžom koju ste iseckali na trakice i seckanim semenkama bundeve.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači