Želatin prelijte sa 50 ml hladne vode i ostavite da nabubri dok kuvate fil.
U blender stavite maline, 50 ml vode, šećer i 2 kesice vanilin šećera. Izblendajte, a zatim preručite u sud u kom nastavljate da kuvate fil još oko 10 minuta. U ostatak vode (120 ml) razmutite gustin i sipajte u maline. Nastavite da kuvate na umerenoj temperaturi do željene gustine. Nakon toga dodajte nabubreli želatin i promešajte da se otopi. Ostavite 30-45 minuta na sobnoj temperaturi da se prohladi.
U sud sipajte 300 ml hladnog mleka i fil za tortu sa ukusom vanile. Mutite mikserom najmanjom brzinom oko pola minuta, zatim najvećom brzinom 3-5 minuta.
Na tacnu stavite prvu krem koru i ako imate obruč stavite i njega jer će filovanje biti lakše. Koru prefilujte polovinom fila sa ukusom vanile, pa tacnu prebacite na 5 minuta u frižider.
Nakon toga stavite drugu koru i prefilujte polovinom fila sa ukusom vanile. Stavite treću koru i ponovo prefilujte malinama i ohladite 5 minuta. Preko malina stavite poslednju koru i prefilujte ostatkom fila sa ukusom vanile. Možete ostaviti da vam gore bude beo fil ili da dodate par kašičica fila od malina i da neravnomerno premažete. Ostavite preko noći da se filovi stegnu i kolač omekša, a onda isecite na željenu veličinu, na štanglice ako želite sitan kolač ili veće kocke koje mogu da vam budu kao parčići torte.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači