Pomešajte prašak za puding sa šećerom. Postepeno razmutite sa 6 kašika mleka, tako da dobijete glatku smesu. Preostalo mleko prokuvajte, skinite sa šporeta, mešajući metlicom dodajte razmućeni puding. Vratite na šporet i neprestano mešajući kuvajte još 1 minut. Sipajte puding u posudu za mućenje. Kako se ne bi stvarala kožica, pokrijte površinu vrelog pudinga prozirnom folijom. Ostavite puding da se ohladi. U međuvremenu ocedite borovnice i pritom sačuvajte sok. Odmerite 500 ml (1/2 l) soka, eventualno dopunite vodom. Pripremite preliv prema uputstvu sa kesice, ali sa sokom od borovnice. Dodajte ½ rendane kore limuna i borovnice. Sipajte smesu sa borovnicama ukoso u dezertnu posudu i ostavite tako da se ohladi. Mikserom kremasto umutite ohlađeni puding. Dodajte drugu polovinu rendane kore limuna i jogurt. Sipajte puding krem preko voćne smese, koja se stegla, poravnajte. Po želji ukrasite kokos kuglicama (npr. Rafaello).
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti