Stavite 350 ml mleka, šećer i vanilin šećer na vatru da provri. U odgovarajućem sudu sjedinite 150ml mleka i puding. Sipajte u provrelo mleko i, neprestano mešajući, skuvajte fil. Sklonite sa vatre i ostavite 10 minuta pre nego što dodate maslac i dobro umutite mikserom. Fil podelite na 3 jednaka dela.
Za preliv umutite jaja, dodajte jogurt, ulje, vanilin šećer, mineralnu gaziranu vodu i brašno sa praškom za pecivo.
Odvojite 6 kora za jednu pitu. Stavite prvu koru i premažite pripremljenim prelivom. Stavite drugu koru, isto premažite prelivom i ponovite postupak za naredne 3 kore. Poslednju, šestu koru premažite samo po ivicama. Na jedan kraj stavite trećinu fila, zatim preko rasporedite oceđene višnje i pospite vanilin šećerom. Bočne strane preklopite, a onda urolajte pitu. Na isti način napravite i preostale dve pite. Prebacite ih na pleh obložen papirom za pečenje i premažite prelivom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200℃, oko 30-35 minuta.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači