Penasto umutite jaja sa šećerom, korom limuna i vanilin šećerom. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i praškom za puding, pa prosejte preko smese od jaja. Sjedinite muteći kratko najmanjom brzinom. Sipajte testo u kalup sa štipaljkom, čije ste dno obložili papirom za pečenje (prečnik 26 cm) i poravnajte. Stavite da se peče u donjoj polovini prethodno zagrejane rerne.
Pozicija rešetke: donja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Ohlađenu koru presecite jednom vodoravno i donju koru opoložite na tacnu, pa je obložite očišćenim obručem kalupa.
Za fil dobro pomešajte pasirane jagode sa sokom od limuna i šećerom. Želatin pripremite prema uputstvu sa ambalaže i umešajte u smesu od jagoda, dok je još topao. Dodajte Maskarpone, zatim umućenu slatku pavlaku. Pomešajte mleko sa vanilin šećerom. Polovinu fila nanesite na donju koru. Piškote potapajte jednu po jednu u mleko i poređajte ih preko fila. Preko njih rasporedite preostali fil. Pokrijte gornjom korom i blago pritisnite. Ostavite tortu da odstoji oko 2 sata u frižideru.
Umutite slatku pavlaku sa Kremfix-om. Odvojite manju količinu i sipajte u špric sa okruglim nastavkom. Preostalom slatkom pavlakom premažite tortu sa svih strana. Ukrasite tortu jagodama i pavlakom u špricu nacrtajte zeki lice. Lice ukrasite špagetama (brkovi) i čokoladnim bonbonicama (oči). Pospite tortu izmrvljenim piškotama i ostavite je da stoji na hladnom do služenja.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte