Kalup za pečenje namastite i pobrašnite. Prethodno zagrejte rernu. Električna rerna: oko 180°C. Rerna na vreo vazduh: oko 160°C.
U činiji mikserom (metlicama) umutite puter i šećer u glatku smesu. Dok mešate postepeno dodajte šećer i vanilin šećer dok se sve ne poveže. Dodajte jaje i mešajte na najvećoj brzini oko ½ minuta. Pomešajte brašno s praškom za pecivo i kakaom i naizmenično s mlekom dodajte smesi mešajući na srednjoj brzini. Na kraju umešajte kakao mrvice. Testo izlijte u pripremljeni kalup, poravnajte i stavite u rernu da se peče. Nivo rerne: donja trećina. Vreme pečenja: oko 30 min. Pečen kolač prvo ostavite desetak minuta u kalupu. Potom ga izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.
Ohlađeni kalup očistite i ponovo ga namastite i pobrašnite. Ponovo zagrejte rernu. Električna rerna: oko 180°. Rerna na vreo vazduh: oko 160°C.
Čokoladni kolač narežite na kriške širine oko 1 cm. Okrajke kolača stavite u činiju (sa strane). Iz kriški izrežite zečiće (oko 5 cm) ili druge uskršnje motive. Ostatke takođe stavite u činiju. Zečeve složite jedan uz drugi po sredini kalupa pri čemu na krajevima ostavite po 1 cm (razmaka).
U činiji mikserom (metlicama) umutite puter i šećer u glatku smesu. Dok mešate, postepeno dodajte šećer i vanilin šećer dok se sve ne poveže. Svako jaje mešajte na najvećoj brzini po ½ minuta. Pomešajte brašno s praškom za pecivo i naizmenično s mlekom dodajte smesi mešajući na srednjoj brzini. Testo pažljivo izlijte u kalup tako da se zečevi ne pomaknu, i stavite da se peče. Nivo rerne: donja trećina. Vreme pečenja: oko 35 min. Pečen kolač prvo ostavite desetak minuta u kalupu. Potom ga izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.
Ostatke kolača izmrvite u činiji i dodajte sok od narandže. Mikserom (metlicama) prvo mešajte na najmanjoj, a zatim na srednjoj brzini dok ne nastane lepljiva smesa. Od smese oblikujte oko 16 jaja jednake veličine. Na laganoj vatri na pari otopite tamnu čokoladu s uljem. Jaja prelijte otopljenom čokoladom i pospite šarenim mrvicama. Ostavite da se stisnu na komadu papira za pečenje. Ostatkom čokolade prelijte kolač i pustite da se stisne. Fondan protisnite kroz grubo sito, od toga napravite gnezda u koja stavite jaja i sve stavite na i oko kolača.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači