Brašno dobro pomešajte sa suvim kvascem, dodajte preostale sastojke i muteći mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom oko 5 minuta najvećom brzinom, umesite glatko testo. Ostavite da odstoji pokriveno na toplom mestu, dok se ne udvostruči.Testo blago pospite brašnom, izvadite iz činije i na radnoj površini još jednom kratko promesite. Podelite testo na 10 jednakih delova. Odvojite po 1/3 od svakog za glavice i manje delove za repiće.Velike komade testa oblikujte u rolne, krajeve malo istanjite i oblikujući nogice, malo ih zasecite. Položite rolne kao telo na papirom za pečenje obloženu tepsiju, premažite umućenim jajetom i malo razvucite krajeve.Komadiće testa za glavice oblikujte poput suze. Na oštrim krajevima zasecite uši i položite glavicu na telo. Testo za repiće oblikujte u kuglice i nalepite na telo. Premažite glavice i repiće umućenim jajetom. Utisnite suvo grožđe u testo kao oči. Ostavite zeke da odstoje na toplom mestu, dok se ne uvećaju za trećinu.
Pozicija rešetke: donja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 190 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 170 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Pospite zeke blago šećerom u prahu.Odgovarajući proizvodi:Suvi kvasac Vanilin šećer
Slični recepti
Hleb i peciva
Hleb i peciva
Hleb i peciva