Peku se 2 kore prečnika 24 od ukupne količine sastojaka, pa se seku na 2 da se dobiju 4 kore.
Umutiti žumanca sa vodom i uljem, pa dodati u to kakao, brašno i prašak za pecivo. Umutiti zasebno belanca sa šećerom i vanilin šećerom. Umešati smešu sa žumancima u umućena belanca.
Peći 2 kore prečnika 24 cm u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni, oko 25 minuta.
Pomešati u šerpici mleko, šećer, puding i kuvati na srednjoj temperturi uz mešanje da se zgusne. Umutiti slatku pavlaku sa kremfiksom. Spojiti ohlađen puding sa slatkom pavlakom.
Pomešati u šerpici maline, šećer i 80 ml vode i zagrevati na srednjoj temperaturi da se sve poveže. Pomešati gustin i ostatak vode. Dodati smešu sa gustinom u šerpicu i skuvati da se zgusne. U vruć fil umešati puter, prekriti i ostaviti da se hladi.
Slagati tortu sledećim redosledom: kora, malina fil, vanila fil, završava se slaganje korom. Umutiti šlag sa mlekom, naneti ga preko poslednje kore i na celu tortu. Dekorisati komadićima čokolade i malinama.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte