Belanca izmiksajte uz postepeno dodavanje šećera, a onda dodajte jedno po jedno žumance neprestano muteći mikserom. Sjedinite brašno i prašak za pecivo, pa prosejavanjem dodajte u pripremljena jaja. Na kraju dodajte toplu vodu i ulje, pa špatulom lagano promešajte. Sipajte u pleh od rerne veličine 30 x 40 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Pecite 13-15 minuta na 200°C. Pečeni patišpanj izvadite iz pleha i ostavite da se ohladi.
Nakon što se ohladio, patišpanj isecite na trake širine 5 cm i premažite marmeladom od jagoda.
U sud sipajte 600 ml hladnog mleka i dodajte fil za tortu sa ukusom vanile. Mutite mikserom najmanjom brzinom oko pola minuta, a zatim najvećom brzinom oko 2-3 minuta.
Premažite filom preko marmelade. Odvojte prvu traku i urolajte je. Stavite na sredinu desertnog tanjira. Sve ostale trake uvijte u nastavku prethodne trake. U preostali fil dodajte par kašika mleka, da malo razredite fil, pa premažite tortu sa svih strana.
Napravite čokoladna jaja tako što istopite čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj, pa premažete unutrašnji deo silikonskog kalupa. Prebacite u frižider na 10 minuta, pa ponovo premažete čokoladom i ostavite da se dobro stegne. Kada se čokolada dobro stegla, izvadite polutke jaja iz kalupa. Fil sipate u dresir kesu i uz pomoć nje napunite jaja. Stavite polutku kajsije iz kompota, tako da imitira žumance. Po ivici pospite dekor kakao mrvice.
Badem pospite po bočnoj strani torte. Jagode operite, očistite od peteljki i ubrusom prebrišite. Isecite na šnite, pa ih slažite po rubu torte. Na gornji deo torte stavite čokoladna jaja i čokoladno pile, a na bočnoj strani čokoladne zeke.
U sud sipajte 2 kašike šećera i preliv iz kesice. Promešajte, pa sipajte vodu i mešajte da se ne stvore grudvice. Stavite na ringlu i polako zagrevajte, ali vodite računa da vam ne provri. Nakon toga, sklonite sa vatre i ostavite desetak minuta da se prohladi pa premažite jagode i kajsije.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte