U mleveni keks dodajte otopljeni putar i mleko, sve dobro promešajte pa oblikujte podlogu u kalupu prečnika 20cm.
Počnite sa pripremom fila. Najpre skuvajte Dr. Oetker puding sa ukusom bele čokolade koji ste prethodno rastvorili i mali deo hladnog mleka, pa to izlili u ostatak mleka koje je provrelo sa šećerom. Dakle kuvate klasičan puding.
Skuvanom pudingu dok je vreo dodajte 2/3 želatina koji je prethodno nabubreo u vodi, mešajte dok se ne otopi pa tome dodajte i puter i belu čokoladu. Mešajte dok se sve ne sjedini. Ostavite fil na toplom kako bi ostao u tečnom stanju.
Skuvajte borovnice sa malo šećera, dovoljno je samo da provre, izblendajte ih, pa im, dok su još vruće, dodajte preostali nabubreli želatin i malo skuvanog fila sa ukusom bele čokolade (3-4 kašike).
U slojevima naizmenično stavljajte beli pa ljubičasti fil u kalup sve dok ne potrošite oba fila. Kada se torta nakon par sati stegne u frižideru, dekorišite je šlag penom obojenom u ljubičastu boju. Sadržaj kesice šlag pene mutite sa šlag penom kratko, dodajte po par kapi crvene i plave gel boje pa mutite još neko vreme dok šlag ne postane čvrst.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte