Otopite maslac u maloj šerpi i ostavite da se ohladi. Podmažite dno kalupa i obložite papirom za pečenje. Zagrejte rernu. Odledite voće i ocedite.
Mikserom (nastavci za mućenje) umutite jaja, žumanca i vrelu vodu muteći najvećom brzinom oko 1 minut. Dodajte šećer pomešan sa vanilin šećerom i dodajte u smesu u roku od jednog minuta, pa mutite još 2 minuta. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i dodajte u smesu muteći mikserom najmanjom brzinom. Na kraju dodajte badem i maslac, kratko muteći. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Pecite na rešetki od rerne.
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite obruč kalupa i odstranite ga. Istresite koru na papirom za pečenje obloženu rešetku, skinite dno kalupa i ostavite koru da se ohladi. Pažljivo skinite papir sa kojim se kora pekla i presecite je dva puta vodoravno.
Prvo obložite tepsiju papirom za pečenje. Smanjite temperaturu rerne. U činiji za mućenje pomešajte belanca i so, mutite mikserom najvećom brzinom sve dok ne dobijete čvrst sneg. Umutite tako čvrsto da ostane vidljiv zarez nožem. Muteći i dalje najvećom brzinom, postepeno dodajte šećer. Prosejte šećer u prahu i dodajte ga u umućenu smesu. Sipajte smesu u špric za ukrašavanje sa okruglim nastavkom (Ø 5 mm). Na pripremljenu tepsiju našpricajte 2 okrugle ploče (Ø 14 cm). Osim toga našpricajte štapiće (5,5 cm i 4 cm dužine). Za zeke našpricajte "glave" i "tela" u različitim veličinama. Stavite tepsiju u rernu.
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 100 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 80 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Puslice sa papirom za pečenje skinite sa tepsije i ostavite da se ohlade na rešetki za kolače.
Grubo usitnite čokoladu, otopite je na pari, na tihoj vatri. Time sastavite zeke, ukrasite im lica. Kore od puslica (gornju i donju stranu) premažite preostalom glazurom i ostavite da se stegne.
Potopite želatin prema uputstvu, tako da nabubri. Pomešajte voće, jogurt i sok od limuna. Umutite slatku pavlaku. Rastvorite želatin prema uputstvu sa kesice. Prvo pomešajte 4 kašike jogurt smese sa želatinom, potom dodajte i preostalu smesu. Kada smesa počne da se želira, dodajte slatku pavlaku.Spojite sve biskvitne i sve puslica kore filom i premažite ih sa spoljne strane. Malu puslica tortu položite na veliku biskvitnu tortu i ostavite tortu da odstoji u frižideru najmanje 3 sata. Malo pre serviranja tortu ukrasite štapićima i zekama.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte