Potopite suvo grožđe preko noći u 2 kašike pripremljenog ruma. Zagrejte rernu, ako koristite gornje i donje grejače. Sa jabuka skinite peteljke, operite ih, obrišite i izdubite počevši od strane cveta, ali nemojte da probijete do kraja, pritom odstranite koštice. Položite jabuke u podmazanu tepsiju ili na vatrostalne male tanjiriće. Maslac pomešajte sa šećerom, Burbon vanilin šećerom, mlevenim bademima i natopljenim suvim grožđem. Pomoću kašičice napunite jabuke. Pospite seckanim bademima, blago ih pritisnite. Prelijte preostalim rumom. Stavite tufahije da se peku. Gornji i donji grejači - prethodno zagrejati rernu. Topao vazduh - prethodno NE zagrejati rernu. Gas - prethodno NE zagrejati rernu.
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 200 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 180 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Jabuke nakon pečenja pospite šećerom u prahu i poslužite dok su vruće.
Slični recepti
Deserti
Deserti
Deserti