Prethodnog dana pripremite kanašee. Grubo usitnite čokoladu. Stavite slatku pavlaku u šerpu i na šporet da provri, skinite sa šporeta i umešajte čokoladu. Mešajte sve dok se čokolada potpuno ne rastopi, onda dodajte maslac. Prespite kanaše u činiju za mućenje i ostavite da odstoji preko noći u frižideru.
Grubo usitnite belu čokoladu. Stavite slatku pavlaku u šerpu i na šporet da provri, skinite sa šporeta i umešajte čokoladu. Mešajte sve dok se čokolada potpuno ne rastopi, onda dodajte maslac. Prespite kanaše u činiju za mućenje i ostavite da odstoji preko noći u frižideru.2.
Narednog dana podmažite dno kalupa sa štipaljkom i obložite ga papirom za pečenje.
Mikserom penasto umutite maslac. Postepeno dodajte šećer, vanilin šećer i mutite dok ne dobijete vezanu smesu. Na svakih pola minuta dodajte po jedno jaje. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i kakao prahom i dodajte u smesu iz nekoliko puta. Na kraju dodajte rendanu čokoladu, kratko muteći. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Stavite da se peče na rešetki na srednjem nivou rerne.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Imajte u vidu uputstvo za Vašu rernu. Odvojite koru pažljivo od kalup i istresite je na rešetku za kolače, skinite papir i ostavite da se ohladi. Premestite koru na tacnu i obložite je očišćenim obručem kalupa.
Prvo umutite ohlađeni svetli kanaše pomoću miksera, muteći najmanjom brzinom. Sipajte u špric za ukrašavanje sa okruglim nastavkom (prečnika oko 12 mm). Našpricajte na koru 3 kruga sa razmakom od oko 1,5 cm. Sada umutite takođe ohlađeni Trifel-kanaše, pa pomoću šprica našpricajte ca. polovinu kanašea u prazan prostor na kori. Preostali Trifel-kanaše pažljivo razmažite preko cele površine, tako da pokrijete bele krugove. Ostavite tortu da odstoji najmanje 3 sata u frižideru.
Pažljivo odstranite obruč kalupa. Sada fino usitnite belu čokoladu i rastopite je zajedno sa uljem na pari. Sipajte smesu u kesicu za zamrzivač, odsecite mali ćošak kesice i poprskajte čokoladu preko torte. Držite tortu na hladnom mestu sve do serviranja.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte