Premažite tepsiju dimenzija 22 x 22 cm puterom ili margarinom. Odvojite belanca od žumanaca. Belanca mutite najvećom brzinom 3 minuta, a zatim dodajte žumanca i mutite najmanjom brzinom dok se ne sjedine.
Dodajte mešavinu za patišpanj i nastavite mešanje varjačom kako bi se održala vazdušasta struktura. Sipajte u tepsiju i pecite na 160 °C dok gornja strana ne porumeni (25-35 minuta).
Sipajte slatku pavlaku, mleko i toping u činiju i mutite ručno žicom za mućenje 2-3 minuta. Odmah zatim sipati mešavinu na ispečeni patišpanj, koji je prethodno isečen na 9 delova.
Ostavite da dostigne sobnu temperaturu, a zatim ostavite u frižider 2-3 sata.
Prelijte karamel sosom iz kesice neposredno pre posluživanja. Čokoladu istopite na pari i sipajte u dresir-kesu. Isecite vrh i čokoladom povucite linije preko karamel sosa. Drvenim štapićem naizmenično povlačite linije, sa leve na desnu stranu i suprotno.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači