Odvojiti belanca od žumanaca. Dobro umutiti žumanca, burbon vanila aromatizovani šećer i ulje i ostaviti sa strane. U drugoj posudi napraviti sneg od belanaca u koji se doda prstohvat soli. U sneg uz mešanje polako dodavati žumance sa šećerom. Uz lagano mešanje varjačom dodati brašno i prašak za pecivo.
Tepsiju obložiti papirom za pečenje i nasuti masu za kolač. Peći na 180 °C oko 30 minuta.
Kada je kolač gotov ostaviti ga da se malo ohladi i izvaditi iz pleha.
U pleh sipati pavlaku, a zatim vratiti kolač u pleh tako da gornja (sa koricom) strana kolača bude dole.
Kolač izbockati čačkalicom i preliti mlekom u koje se doda aroma vanile.
Iseći kolač i ostaviti da dobro upije mleko i pavlaku.
Za to vreme u manjoj šerpi ušpinovati maline sa šećerom na umerenoj vatri, uz povremeno mešanje dok se ne dobije slatki voćni preliv. Preliti kolač.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači