Za izradu testa pospite brašno po radnoj površini. Redom dodajte preostale sastojke i rukama umesite testo. Omotajte folijom za čuvanje svežine i ostavite oko 40 minuta da odstoji na hladnom mjestu. Testo podelite na 12 jednakih delova i oblikujte u kugle. Na pobrašnjenoj radnoj površini spljoštite u oblik kruga. Krugove testa stavite u namašćen kalup za mafine i lagano pritisnite. Ostavite kalup da odstoji na hladnom oko 40 minuta.
Za punjenje zakuvajte umućenu slatku pavlaku. Sklonite sa šporeta, dodajte čokoladu i mešajući otopite. Maslac sa šećerom i vanilin šećerom mikserom (metlicama) umutite u kremastu masu. Pojedinačno umešajte jaje i belance. Umešajte ohlađenu umućenu slatku pavlaku s čokoladom i nastavite miješati dok se svi sastojci ne povežu. Punjenje raspodelite po testu u kalupu.
Kalup stavite na rešetku. Električna rerna: 180°C Vreme pečenja: oko 35 Min. Ohlađene čokoladne tortice izvadite iz kalupa i stavite na postolje za kolače.
Tortice ukrasite jagodama. Zagrejte marmeladu i premažite jagode.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači