Podmažite kalup. Zagrejte rernu.
Pomešajte brašno sa praškom za pecivo u dubljem sudu. Dodajte redom preostale sastojke i sve umutite mikserom, muteći prvo najmanjom, potom oko 1 minut najvećom brzinom, tako da dobijete glatko testo. Rasporedite testo u kalupu, poravnajte i pecite. Nakon pečenja istresite koru na papirom za pečenje obloženu rešetku i ostavite da se ohladi.
Pozicija rešetke: donja trećina
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Potopite i rastvorite želatin prema uputstvu sa kesice. Položite koru na tacnu za torte. Umutite slatku pavlaku. U drugoj posudi razmutite maskarpone. Sjedinite slatku pavlaku sa maskarponeom, pa odvojite 4 kašike, koje ćete izmešati sa rastopljenim želatinom. Potom dodajte preostali krem i sve dobro promešajte. Podelite smesu.
U jednu polovinu krema umešajte kakao, šećer i aromu. Pažljivo dodajte rendanu čokoladu. Nanesite na jednu polovinu kore i poravnajte.
U preostali krem umešajte šećer i rendanu koru pomorandže. Pažljivo dodajte smrznute ribizle. Nanesite na drugu polovinu kore i poravnajte.
Čokoladu grubo usitnite, stavite u kesicu za zamrzivač, dobro zatvorite i otopite u vodenoj kupki na tihoj vatri. Osušite kesicu, odsecite mali ćošak i topljenom čokoladom prilepite keksiće na ivicu čokoladne polovine torte. Ostavite tortu da odstoji u frižideru najmanje 2 sata. Pre služenja voćnu stranu ukrasite ribizlama.
Slični recepti
Kolači
Kolači
Kolači