Umutiti jaja, dodati šećer, pa mutiti još 5 minuta. Dodati mleko i ulje, a zatim dodati sve praškaste sastojke. Peći u prethodno zagrejanoj rerni, na 170 stepeni, 20-ak minuta. Koristite pleh prečnika 24 cm.
Zagrejati slatku pavlaku. Preliti preko usitnjene čokolade i dobro sjediniti, a zatim ohladiti.
Naliti želatin hladnom vodom. Umešati u šerpici puding, sok, šećer i kuvati na srednjoj temperaturi uz mešanje da se zgusne. U skuvan puding sipati želatin i umešati da se istopi. Ohladiti fil. Umutiti slatku pavlaku i krem sir, pa pomešati sa ohlađenim filom.
Staviti koru, preko kore naneti ganaš, a zatim preko i fil.
Naliti želatin sa 50 ml hladnog soka. Ostatak soka zagrejati sa šećerom. Umešati želatin u zagrejani sok i prohladiti, pa sipati preko torte da se stegne (držati tortu u kalupu).
Prilikom serviranja, dekorisati svako parče čoko prelivom i kriškama pomorandže.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte