Propržite orahe za testo u teflonskom tiganju bez dodavanja masnoće i prespite na tanjir da se ohladi. Zagrejte rernu. Podmažite dno kalupa sa štipaljkom.
Penasto umutite mikserom (nastavci za mućenje) meki maslac ili margarin. Postepeno, neprastano muteći, dodajte med, tako da dobijete vezanu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje muteći najvećom brzinom. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i kakaom, i muteći srednjom brzinom dodajte u smesu naizmenično sa rumom. Na kraju dodajte propržene orahe. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Stavite na rešetku od rerne i pecite.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odstranite obruč kalupa. Pečenu koru istresite na papirom za pečenje obloženu rešetku, ostavite da se ohladi pa presecite dva puta vodoravno.
3 kašike likera ravnomerno poprskajte preko sve tri kore. U šerpici pomešajte orahe i brašno i malo propržite. Dodajte preostale sastojke, osim likera, i mešajući kuvajte sve dok se smesa ne zgusne. Sada dodajte preostali čokoladni liker. Položite donju koru na tacnu, premažite polovinom još vrućeg fila, preklopite srednjom korom, premažite preostalim filom i preklopite gornjom korom. Ostavite tortu da odstoji, najbolje preko noći.
Umutite slatku pavlaku sa Kremfixom, Burbon vanila aromatizovanim šećerom i žutim šećerom. Odvojite 4 kašike umućene pavlake i sipajte u špric sa okruglim nastavkom. Premažite tortu sa svih strana preostalom pavlakom. Ukrasite površinu torte pavlakom iz šprica, orasima i po želji žutim šećerom. Držite tortu na hladnom mestu sve do služenja.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte