Pripremiti 800 ml mleka. Od toga 600 ml staviti na tihu vatru da proključa. Ostatak, 200 ml mleka dobro izmešati sa sa kremom za belu tortu, pa polako sipatu u ključalo mleko i kuvati mešajući, 1-2 minuta dok se ne zgusne. Skinuti krem sa vatre pa u toplo dodati puter, izmešati da se sve lepo sjedini, a puter istopi. Na kraju dodati 100 g mlevenog keksa. Ostaviti ga da se prohladi.
Pripremiti 1 l mleka. Od toga, 800 ml mleka i 14 kašika šećera staviti na tihu vatru i zagrejati do ključanja. Ostatak, 200 ml mleka pomešati sa pudingom, dobro izmešati da nema grudvica i sipati u proključalo mleko. Puding kratko kuvati uz stalno mešanje. Skuvan puding ostaviti da se prohladi, obavezno staviti foliju preko pudinga kako se ne bi uhvatila kora.
Pomešati 200 g šlag krema sa 200 ml hladnog mleka i mutiti mikserom nekoliko minuta, dok se ne dobije željena gustina šlaga.
Kore iseći po kalupu u kojem želite da filujete tortu. Na dno kalupa staviti koru. Oprane jagode iseći na pola, pa ih ređati uz ivicu kalupa. Ohlađeni krem malo izmešati varjačom pa, 1/3 krema namazati preko kore. Krem razvlačiti polako kako se jagode ne bi pomerile, na krem dodati 1/3 pudinga. Na puding staviti drugu koru.
Ponoviti postupak - na koru namazati krem, preko krema puding, pa opet kora. Tako uraditi još jednom. Preko kore naneti umućeni šlag krem.Ostaviti tortu u frižideru da se ohladi, zatim je polako izvaditi iz kalupa, ukrasiti je svežim jagodama i posuti šarenim mrvicama.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte