Zagrejte rernu. Podmažite dno kalupa.
Prosejte brašno sa praškom za pecivo u činiju. Dodajte preostale sastojke i sve umesite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom u glatko testo. Razvijte testo rukama po dnu kalupa i više puta ga izbodite viljuškom. Stavite obruč kalupa i pecite na rešetki od rerne.
Pozicija rešetke: srednja
Temperatura gornjeg i donjeg grejača rerne: otprilike 180 °C
Temperatura rerne sa ventilatorom: otprilike 160 °C
Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne. Odvojite obruč kalupa i uklonite, koru odvojite od dna kalupa, ali je ostavite na njemu da se ohladi, pritom dno kalupa položite na rešetku.
Oljuštite jabuke, očistite od koštica i sitno iseckajte. Pomešajte preliv za torte sa 3 kašike vina i ostavite po strani. Stavite jabuke sa šećerom, začinima, aromom i preostalim vinom u šerpu i prodinstajte oko 2 minuta. Potom dodajte razmućen preliv, mešajte do ključanja i neprestano mešajući kratko prokuvajte. Ostavite fil neka se malo prohladi, dok ne počne da se zgušnjava. U međuvremenu stavite koru na tacnu za torte i uokvirite je obručem kalupa. Blago prohlađeni fil rasporedite po kori, poravnajte i ostavite da se hladi najmanje 30 minuta.
Umutite slatku pavlaku sa vanilin šećerom i Kremfixom prema uputstvu sa kesice i rasporedite preko fila od jabuka. Pažljivo odstranite obruč kalupa. Viljuškom provucite kroz pavlaku i oblikujte šaru po želji, pospite kakao prahom. Držite tortu na hladnom mestu sve do služenja.
Slični recepti
Torte
Torte
Torte